​"Zerolimes systemlösning har hjälpt oss att skala upp vår verksamhet och samtidigt behålla fingertoppkänslan" - Zerolime Rekryterings- och bemanningssystem

​”Zerolimes systemlösning har hjälpt oss att skala upp vår verksamhet och samtidigt behålla fingertoppkänslan”

Johannes Schiölde, Head of Business Development på Jurek

När konkurrensen ökar skalar Jurek upp 

Rekryterings- och bemanningsbranschen har genomgått stora förändringar under de senaste åren. Ett företag som anpassat sig till de nya förutsättningarna och blivit en av branschens starkast lysande stjärnor är Jurek. 

Sedan bolaget grundades 2006 har det vuxit i snabb takt och dessutom utsetts till Gasellföretag de senaste fem åren. Nu tar Jurek nästa steg i utvecklingen och effektiviserar sina rekryteringsprocesser tillsammans med ZeroLime.

– Som ett av branschens snabbast växande företag är det en utmaning att hitta rätt kompetens när kunderna behöver den. Dagens kandidater är en färskvara och vi behöver därför effektiva system som kopplar samman de bästa arbetssökande med våra företagskunder.
”ZeroLimes systemlösning har hjälpt oss att skala upp vår verksamhet och samtidigt behålla fingertoppkänslan”, säger Johannes Schiölde, Head of Business Development på Jurek. 

En utmaning för hela branschen har länge varit att behålla de arbetssökande som blivit över efter att en tjänst tillsatts. Många aktörer har saknat rutiner för att ”återanvända” de kandidater som sökt en tjänst men i slutändan inte fått jobbet. Johannes Schiölde menar att tillsättningsgraden varit för låg samtidigt som konkurrensen om talangerna blivit tuffare.
– Att hitta rätt kompetens för rätt tjänst är både svårt och tidskrävande. ZeroLimes verktyg har gjort det lättare att återanvända ansökningarna. Det sparar tid för oss men innebär framför allt att fler arbetssökande hittar jobb genom våra verktyg. Då kan vi lägga mer energi på att utveckla kundupplevelsen för både arbetssökande och företag, säger han. 

Under de senaste åren har branschen också genomgått stora förändringar. Länge var det arbetsgivaren som styrde rekryteringsprocessen men under de senaste åren de arbetssökande fått mer att säga till om. Bristen på kandidater inom flera sektorer ses som en bidragande faktor till detta ”maktskifte”. Den nya vardagen ställer dels krav på företagen att stärka sina arbetsgivarvarumärken, men innebär även en ökad konkurrenssituation för bemannings- och rekryteringsbolagen. 

”Det råder ingen tvekan om att det är kandidaternas marknad idag. Om du har rätt talang för din marknad så är det också du som dikterar villkoren. Idag finn det en uppsjö rekryteringsplattformar och en stor del av processen sker digitalt. Därför är det otroligt viktigt att vi lyckas pricka rätt i våra rekryteringar och även att vi kan hålla fast vid dem som registrerar sig hos oss”, säger Johannes Schiölde. 

Står inför ett paradigmskifte
Sedan Jurek grundades för tolv år sedan har bolaget expanderat i snabb takt. Idag jobbar man med allt från chefs- och specialistrekryteringar till uthyrning av studenter för kortare uppdrag. Men ambitionerna sträcker sig betydligt längre än så, menar Johannes Schiölde. – Hela vår bransch står inför ett paradigmskifte där artificiell intelligens och andra smarta system skapar stora möjligheter för de aktörer som vågar. Jurek har alltid ambitionen att vara branschledande och det kräver att vi satsar på nya digitala lösningar. Med hjälp av ZeroLime har vi tagit ett stort steg på vår digitala resa och fortsätter nu att utvecklas tillsammans, säger han. – Men i vår strävan efter att utvecklas digitalt får vi aldrig glömma hur viktig den mänskliga faktorn är i vårt arbete. För företag handlar det om att anställa nya medarbetare och för de arbetssökande handlar det om att hitta en ny arbetsplats. Det är viktiga och emotionellt laddade beslut och där vill vi ha en aktiv och mänsklig roll, avslutar Johannes.

Klicka här för att läsa fler kundcase