Ny release - juni 2019 - Zerolime Rekryterings- och bemanningssystem

Ny release – juni 2019

Nyheter i eBemanning – juni

Nu var det återigen dags för en uppdatering av eBemanning, den kommer under kvällen, tisdagen den 18/6. Så onsdag morgon kommer ni få några nya funktioner i ert eBemanning som ni jobbar med här och nu. Läs mer om det lite längre ner.

Förutom det så vill vi även passa på att ge er möjligheten att tjuvkika lite på vad som kommer efter sommaren. Våra duktiga utvecklare har under några månader jobbat på ett designprojekt för att vi alla skall få ett finare eBemanning att vila ögonen på.

Ny meny och ny design kommer efter sommaren

Ni får gärna logga in på er testsida och bekanta er med den nya designen. Alla sidor och funktioner är inte helt klara ännu, det är en betamiljö och den färdiga produkten ni får efter sommaren kan komma att avvika något från det ni ser nu. Men varmt välkommen in och titta runt!

Ni hittar er betamiljö på kundnamn.test.ebemanning.se (byt ut kundnamn mot ert databasnamn). Ni har samma inloggning till denna miljö som till er skarpa. Tänk på att inte jobba med skarpa uppdrag här, det ni gör i er betamiljö kommer inte sparas och kan när som helst raderas.

Om något ser konstigt ut när ni klickar runt i det nya eBemanning så kan det bero på att temporärt lagrad information i webbläsaren visas och då löser det sig om du trycker på F5.

Ny resursöversikt med möjlighet att dölja kolumner

I ert skarpa eBemanning som ni jobbar med här och nu så kommer det också ett par nyheter, nämligen:

Möjlighet att låsa en löneperiod för ny ekonomisk påverkan

När ni är helt klara med en månad kan ni nu låsa den. Det innebär att inga fler scheman kan läggas till i perioden och inga mer löner eller fakturor kan skapas. Det går återigen att låsa upp perioden om så önskas.

Låset sätter ni under Administration – Tidsperioder – Löneperioder. Klicka gröna pilen på en period och klicka i ”Perioden är låst”. När du sparar har du nu låst datumperioden för ekonomisk påverkan.

Låset spärrar följande funktioner:

  • Kan ej lägga till nya scheman innehållande datum för en låst period
  • Kan ej skapa en rekryteringsfaktura för en låst period
  • Kan ej löneberäkna en låst period
  • Kan ej ändra pris och kostnad i uppdraget för en period som är låst
  • Kan ej ändra pris och lön i kollektivavtalet för en period som är låst

En låst period kan låsas upp igen genom att klicka ur ”Perioden är låst” och spara.

Nya regler för arbetsgivaravgiften

Från den 1/7 gäller nya regler för arbetsgivaravgiften för personer födda 1938–1953 och -1937.

För personer som vid årets ingång fyllt 65 år tas den särskilda löneskatten på 6,15 % bort. Det innebär att de har en arbetsgivaravgift på 10,21 % från 1/7.

För personer födda -1937 är nu arbetsgivaravgiften 0 %.

Den 18/6 är det tänkt att riksdagen skall ta beslut på ett förslag som innebär en förändring av arbetsgivaravgiften för unga, födda 2001–2003. Om förslaget går igenom kommer eBemanning uppdateras med de nya reglerna under augusti månad.

Övriga nyheter

  • Möjlighet att bestämma vilken dimension resultatenhet skall skickas på till Crona Lön.
  • Ingen utrullning av outbokad på garantilönare som mjukt raderats från resurslistan.