Ny release – mars 2020

Vi hoppas att allt är väl med er i dessa lite oroliga tider.

Vi på Zerolime mår bra och jobbar på för fullt, på distans. Vi följer dagligen uppdateringar från regeringen, för att kunna stå på tårna vid eventuella ändringar av regler som skulle påverka eBemanning.

Supporten är också öppen som vanligt och ni är alltid välkomna att höra av er om ni har frågor kring våra system.

Nu på torsdag kväll (19/3) är det dags för mars månads release av eBemanning. Nedan kan ni läsa mer om vilka nyheter som releasen innehåller.

Loggning av ändrad tidrapport

Vi har lagt till en loggning som visar vem som har skapat tidrapporten och när samt vem som har ändrat tidrapporten och när. Loggningen visas under fliken Ändringshistorik inne i en tidrapport. 

Anställningsgrad med decimaler

Det har tidigare inte varit möjligt att ange anställningsgraden i decimaler. Detta är nu ändrat så det går bra att ange två decimaler. Exempelvis 55,55 %. Anställningsgraden anges i resursens anställningsperiod.

Utrullning av röda dagar för 2021 och 2022

Vi rullar nu ut de röda dagarna för 2021 och 2022 samt passar på att uppdatera era kollektivavtal med de röda dagarna. Vi kopierar samma logik som finns inlagd för 2020 och rullar ut den för 2021 och 2022. Det är därför bra att ni alltid tar för vana att lägga upp ett helt års röda dagar i avtalen, då förlängs det per automatik vid våra uppdateringar.

Ändring av garantilön och prestationslön

Det finns nu möjlighet att välja om garantilön och prestationslön skall fungera enligt nuvarande regler i eBemanning eller om timmarna skall fördelas till att bara visa garantilön och prestationslön, inte normaltimmar.

Garantilönen blir i sådana fall konstant, 133 timmar eller 150 timmar. Prestationslönen innebär både timlön och prestationstillägg för det som överstiger 133 eller 150 timmar.

För mer detaljerad information, se våra release notes.