Zerolime lanserar en lösning för bakgrundskontroller i rekryteringsprocessen tillsammans med vår partner SRI - Zerolime Rekryterings- och bemanningssystem

Zerolime lanserar en lösning för bakgrundskontroller i rekryteringsprocessen tillsammans med vår partner SRI

Tillsammans med vår partner S R Intelligence kan vi nu erbjuda en integrerad funktionalitet i Zerolime för att addera bakgrundskontroller i rekryteringsprocessen. S R Intelligence är experter på området genom erfarenhet från Polisen, försvarsmakten, Executive Search och onlinerekrytering.

Tillämpning av bakgrundskontroller blir allt mer vanligt och genom detta partnerskap kan vi nu erbjuda detta till våra kunder på ett sätt som garanterar en säker hantering av personuppgifter såväl som kandidaters integritet.

”Funktionaliteten innebär att kunderna kommer att kunna beställa bakgrundskontroller genom några enkla knapptryck och därigenom väsentligt korta ner handläggningstiden” och detta är viktigt när man rekryterar säger Mats Wernheim, VD & Grundare på Zerolime.

Samtliga nivåer på bakgrundskontroller som SR Intelligence erbjuder kommer att finnas tillgängliga för beställning i Zerolime. Detta innebär att kunden kan beställa en bakgrundskontroll på nivån Screen vilket är den enklaste formen där information endast återges till Executivenivån vilket är den mest djupgående kontrollen i rekryteringsprocessen där även make/maka/sambo omfattas av kontrollen. Informationen analyseras och bearbetas samt ställs mot ett omfattande frågebatteri på närmre 1000 frågor för att på så sätt skapa ett R.I.S.C.-värde i rapporten, det för det enklare för beställaren att tolka rapporten. Samtliga rapporten omfattas av två samtycken vilket gör att kandidaten godkänner slutprodukten innan den når beställaren.

”Det känns mycket roligt att kunna erbjuda Zerolime´s kunder denna funktionalitet” säger Johan Hasslert som är Partner på SR Intelligence”När vi under hösten 2017 började arbetet med att utveckla systemet var det en självklarhet att bygga det så att kunder skulle kunna använda sig av våra tjänster direkt från sitt rekryteringsverktyg. Nu är det verklighet i och med integreringen med Zerolime” – fantastiskt!”

Vi kommer premiärvisa lösningen på ett frukostseminarie den 22 maj.

OM SR Intelligence
SR Intelligence är ett konsultbolag specialiserade på risk och säkerhetsrådgivning. Med erfarenheter från Polismyndigheten, Försvarsmakten och rekryteringsbranschen arbetar de med bakgrundskontroller, säkerhetsprövningsintervjuer, digital referenstagning och riskbedömning.

Bolaget har sitt säte i Stockholm, men samarbetspartners i EMEA & Nordamerika.